|
Сторінка кулінара
| |
| annaСH | Дата: П`ятниця, 07.12.2012, 21:54 | Повідомлення # 1 |
 Митець
Група: Модератори
Нагороди: 3
Репутація: 31
Статус: Offline
| Не случайно умение готовить из древних времен считалось одним из достоинств женщины. Ведь кулинария может быть не только ежедневной обязанностью, но и любовью...да, любовью матерей, жен, дочерей к своим близким и родным. Ведь любая, даже самая простая еда, но приготовленная с любовью (ну и немножко специй!), подарит хорошее настроение и вдохновение для творчества!!!
|
| |
|
| Ці користувачі подякували annaСH за це корисне повідомлення: |
|
|
| viruza | Дата: П`ятниця, 07.12.2012, 22:04 | Повідомлення # 2 |
 поцінювач
Група: Адміністратори
Нагороди: 7
Репутація: 42
| де? де? де? рецепт Тірамісу
Віра! Праця! Мужність! Терпіння! ©
|
| |
|
| Ці користувачі подякували viruza за це корисне повідомлення: |
|
|
| annaСH | Дата: П`ятниця, 07.12.2012, 22:06 | Повідомлення # 3 |
 Митець
| viruza, в личке у Сонечки, как и обещала А что еще есть желающие приготовить Тирамису?
|
| |
|
|
|
| viruza | Дата: П`ятниця, 07.12.2012, 22:20 | Повідомлення # 4 |
 поцінювач
| annaСH, а я?
|
| |
|
|
|
| annaСH | Дата: П`ятниця, 07.12.2012, 22:28 | Повідомлення # 5 |
 Митець
| viruza Верунь, а я думала, что ты как бабочка или пчелка больше нектаром или цветочной пыльцой питаешься, а не десертами
Что ж напишу, свой рецепт (след.пост). Предупреждаю сразу, все пропорции всегда определяю на глаз, правильности технологий приготовления не знаю,все делаю на свой вкус. Такой себе кулинар-шаман (если блюдо получается очень вкусным, то кулинар-алхимик!)
|
| |
|
|
|
| annaСH | Дата: П`ятниця, 07.12.2012, 22:38 | Повідомлення # 6 |
 Митець
| Десерт ТИРАМИСУ (как вариант, с вишней)
Ингредиенты: 1 пачка сливочного сыра Маскарпоне 1 пачка бисквитного печенья Савоярди (можно взять и обычный бисквитный корж, но если делать в виде торта) 4 сырых яйца (но можно и меньше, но не меньше 2-х) 1 чашка (чайная) крепкого заварного кофе (больше 0,5 литра не пригодится) 0.5 стакана сахара или сахарной пудры (по вкусу) какао-порошок (посыпать верхний слой) 1 ст.л. Бейлиз (можно и без него, просто именно с этим ликером мне вкуснее) или бренди 1 л банка вишни в собственном соку (если решите ее добавлять)
Сам процесс приготовления: Первым делом сварите кофе, так как он должен остыть.
В это время готовим крем: в одной миске сбиваем белки в густую пену (до устойчивых пиков), во второй - желтки взбиваем с сахаром добела (чтобы масса увеличилась в объеме). В тарелку со взбитыми желтками добавляем Маскарпоне, аккуратно, но тщательно взбивая, чтобы не было комком. Потом в эту же массу аккуратно вводим взбитые белки, чтобы масса не потеряла пышность и густоту, но была однородной. Ставим крем на некоторое время в холодильник (особенно это актуально, если кофе перед этим не сварили). В сваренный и остуженный кофе добавляем ликер (по желанию).
Теперь берем нашу посуду (это или керманки или тортовница с высокими бортиками, как душа желает, мне больше нравятся керманки или вазочки, чтобы была отдельная порция для каждого гостя), на дно выкладываем толстый слой крема (того самого из холодильника); и беремся за печенье, макаем его в кофе (это самый ответственный момент. т.к. нужно чтобы печенье и пропиталось, но и не развалилось пока вы его будете от кофе к месту укладки нести), укладываем наши пропитанные печенюшки на слой крема таким образом. чтобы они покрыли весь слой крема. Печенье покрываем вторым слоем крема (и вот тут как раз можно выложить отжатые от сока вишни), потом снова такие же печеньки и снова слой крема (ставим в холодильник минимум часов на 6, можно и на 12). Перед подачей покрываем поверхность нашего десерта плотным слоем какао-порошком (остальные украшения по желанию). Если десерт будет в виде торта, то первый слой лучше делать не из крема, а из печенья.
Приятного аппетита!
|
| |
|
|
|
| viruza | Дата: П`ятниця, 07.12.2012, 22:40 | Повідомлення # 7 |
 поцінювач
| Quote (annaСH) как бабочка или пчелка больше нектаром или цветочной пыльцой питаешься, а не десертами
працівник розумової сфери і пилок??!!!!! Не знущайся - без десерту у мене розвивається депресія
|
| |
|
|
|
| annaСH | Дата: П`ятниця, 07.12.2012, 22:45 | Повідомлення # 8 |
 Митець
| Понимаю, у меня тоже, к сожалению! Могу отказаться от любой еды, а от сладкого никогда. Ой, такой рецепт простой, а я столько текста написала...
|
| |
|
|
|
| viruza | Дата: П`ятниця, 07.12.2012, 22:47 | Повідомлення # 9 |
 поцінювач
| annaСH, а так завжди - коли готуєш, то розміру тексту не уявляєш
|
| |
|
|
|
| annaСH | Дата: П`ятниця, 07.12.2012, 22:56 | Повідомлення # 10 |
 Митець
| viruza, да я точно не родственница Чехова Конечно, можно было сократить текст, но я не люблю сухих фраз...в них тогда не будет души, моей души!
|
| |
|
|
|
| IrinaOk | Дата: Понеділок, 10.12.2012, 17:15 | Повідомлення # 11 |
 призвичаївся
Група: Користувачі
Нагороди: 0
Репутація: 1
| Девочки,Саламур - это всем известный острый салат из вареных яиц,плавленных сырков с майонезом и чесноком!Вы его все отлично знаете,просто называют может по другому!Его можно красиво в тарталеткаж подать,украсив зеленью! А вот купеческий очень вкусный салат,я когда жила в Светлогорске,Калининградской обл,там,у друзей был ресторан и этот салат был в меню и пользовался огромной популярностью!Напоминает Оливье. КУПЕЧЕСКИЙ:Вареная картошка,яйца,горошек,соленые огурчики,отваренные куриные сердечки и салатный лук.все нарезаете по-вкусу(кто-то чего-то любит больше,кто-то меньше)Единственное условие - все нарезается соломкой,типа на-искосок.Приятного аппетита!
|
| |
|
| Ці користувачі подякували IrinaOk за це корисне повідомлення: |
|
|
| Сонечка | Дата: Понеділок, 10.12.2012, 17:25 | Повідомлення # 12 |
 аромошукач
Репутація: 14
| у нас Саламур в семье проходит под кодовым названием - Еврейский салат (хоть убейте - не знаю почему. и никто не знает
|
| |
|
| Ці користувачі подякували Сонечка за це корисне повідомлення: |
|
|
| annaСH | Дата: Понеділок, 10.12.2012, 17:35 | Повідомлення # 13 |
 Митець
| IrinaOk, спасибо за рецептики. Ну вот, такое загадочное название Саламур досталось вкусному, но простому салату.
Сонечка, да Еврейский салат - это не менее загадочно, чем Саламур .
|
| |
|
|
|
| viruza | Дата: Понеділок, 10.12.2012, 20:51 | Повідомлення # 14 |
 поцінювач
| Quote (IrinaOk) КУПЕЧЕСКИЙ: дякую за рецепт
|
| |
|
|
|
| Sobolek | Дата: Вівторок, 18.12.2012, 21:58 | Повідомлення # 15 |
 аромошукач
Репутація: 9
| IrinaOk, А у нас салатик "Саламур" носит кодовое название "Белочка" ! А в книге я вычитала этот салатик - называется "Ласточкино гнездо". Ой, а подскажите ,пожалуйста, в Купеческом салатике салатный лук - это какой? Зеленый лук, лук-порей, сладкий ялтинский синий лук , белый обычный ( замаринованный в уксусе +сахаре) ?? Моя подруга делает тоже интересный салатик ( похожий на ваш) только с отварными куриными желудочками ...
|
| |
|
| Ці користувачі подякували Sobolek за це корисне повідомлення: |
|
|
| viruza | Дата: Вівторок, 18.12.2012, 22:07 | Повідомлення # 16 |
 поцінювач
| Дівчата! Порилася у своєму кулінарному записнику і нагадал декілька салатиків від моєї сестри Любашки.
"Салат з "Мівіни" варені яїчка, варена ковбаса, варена мрковка, огірок маринований або солений, цибуля - все нарізаємо кубиками. "Мівіну" подрібнюємго і запарюємо. Додаємо усі порізані складники, заправляємо майонезом, сіль, перець до самку.
Салат "Копійка" Огірок маринований чи солений (кружельцями), сосиска відварена 9крежульцями), цибуля, морква 9варена кружельцями). Все заправити майонезом.
"Поляна Шервудського лісу" 1) печериці (шампіньйони) мариновані - щапочками донизу 2) цибуля зелена, дрібно порізана 3) яїчка варені (кубиками) 4) сир тердий (тремо на грубій терці) 5) ковбаса варена (кубиками) 6) кукурудза маринована 7) картопля варена (кубиками) Накладємо прошарками, перемазуючи майонезом. Закриваємо тарілкою, перевертаємо, стрясуємо.
|
| |
|
|
|
| Сонечка | Дата: Вівторок, 18.12.2012, 22:14 | Повідомлення # 17 |
 аромошукач
| а моим очень полюбилась модификация винегрета: картофель 4шт свекла 4шт морковь корейская острая 150г капуста квашеная 400г лук репчатый резаный меленько 1шт опята маринованные 0,5л банка (жидкость слить) заправить все подсолнечным маслом. секретик - солить только после заправки маслом, так винегрет не стечет
|
| |
|
|
|
| annaСH | Дата: Вівторок, 18.12.2012, 22:16 | Повідомлення # 18 |
 Митець
| viruza, спасибо за салатик "Поляна Шервудського лісу"! Сонечка, спасибо за венигретик. Возьмем на вооружение!
Повідомлення відредагував annaСH - Вівторок, 18.12.2012, 22:17 |
| |
|
|
|
| viruza | Дата: Вівторок, 18.12.2012, 22:19 | Повідомлення # 19 |
 поцінювач
| Сонечка, а у нас в сім'ї завжди у вінігрет додавали квашену капусту та фасолю
На вихідних зроблю вінегрет за Вашим рецептиком
|
| |
|
|
|
| Sobolek | Дата: Вівторок, 18.12.2012, 22:26 | Повідомлення # 20 |
 аромошукач
| Сонечка, Да классный винегрет, возьму тоже на вооружение . А я в воскресенье делала винегрет "по Львівськи" с квашенной капусткой и с фасолькой (яська, очень крупная). Такой объедение...
|
| |
|
|
|
| Сонечка | Дата: Вівторок, 18.12.2012, 22:34 | Повідомлення # 21 |
 аромошукач
| и еще расскажу рецепт шоколадного пирога (рецепт родился путем длительных модификаций известного пирога с яблоками, но ...это длинная история Пользуется неизменным успехом у гостей, имеет насыщенный шоколадный вкус и кроме того очень бюджетный. Если сделать крем и разрезать пирог на два коржа, а сверху полить глазурью - будет торт Надо: 100г маргарина 200г сахара 2 яйца 200-250г сметаны 50г черного шоколада 2 ст.л какао мука чуть больше стакана 1 ч.л соды 1 ч.л лимонного сока или щепотка лимонной кислоты (или скисшая сметана ванилин Включаем духовку на средний огонь. Маргарин и шоколад топим на водяной бане, периодически помешивая. Когда растопится, добавляем какао, хорошо перемешиваем, снимаем с бани. Взбиваем яйца с сахаром до однородной массы (взбиваю вилкой, без особых усилий). В чуть подостывшую шоколадную массу вливаем яйца с сахаром, сметану, добавляем соду, лим.сок и ванилин чуточку. Перемешиваем. Добавляем муку, чтобы тесто было как на густые оладья, оно не должно течь, я бы сказала, что на вид оно густоватое и напоминает шоколадный крем. В форму, смазанную маслом выкладываем тесто, ставим в духовку и уменьшаем огонь до маленького (думаю 100-120 градусов). Таким образом тесто равномерно прогреется, подойдет и не будет трещин на поверхности и сырого теста внутри. В таком режиме выпекаем минут 30-40. Когда пирог подымется , огонь увеличиваем (не скажу до скольки - термометр в печи не работает, определяю температуру на слух и печем еще минут 20. готовность проверяем спичкой или зубочисткой. Секретик - пирог сразу из духовки не вынимать, открыть дверцу духовки и дать пирогу остыть в ней. Пирог получается насышенного шоколадного цвета и вкуса, пористый, но не сухой. Можно добавлять вишни, коньяк, орехи в тесто
Додано (18.12.2012, 22:34) --------------------------------------------- девочки, так то ж классический вариант с фасолькой, огурчиками :)) но иногда бывает так, что чего то нет, приходится экспериментировать так и рождаются некоторые рецепты
Повідомлення відредагував Сонечка - Вівторок, 18.12.2012, 22:37 |
| |
|
|
|
| Zosia | Дата: Вівторок, 18.12.2012, 22:59 | Повідомлення # 22 |
 аромошукач
Нагороди: 1
Репутація: 21
| Сонечка, разрешите вам низко поклониться Мой муж обожает шоколадные торты, а у меня вечно получаются низкие коржи (благодаря вашему подробному рецепту теперь понятно почему - отправляю тесто в очень горячую духовку). Обязательно испеку по вашему рецепту, у меня уже и идея для крема готова - шоколадный заварной с "пьяной" вишней
Это не жизнь проходит мимо, это мы мимо неё стоим.
|
| |
|
| Ці користувачі подякували Zosia за це корисне повідомлення: |
|
|
| Сонечка | Дата: Вівторок, 18.12.2012, 23:02 | Повідомлення # 23 |
 аромошукач
| да не за что самая лучшая благодарность, если получится !!! а с пьяной вишней - думаю муж просто на руках вас носить будет обратите внимание - я ставлю пирог в горячую духовку и... уменьшаю огонь, т.е духовка к моменту отправки в нее теста, должна быть горячей.
Повідомлення відредагував Сонечка - Вівторок, 18.12.2012, 23:03 |
| |
|
|
|
| Zosia | Дата: Вівторок, 18.12.2012, 23:32 | Повідомлення # 24 |
 аромошукач
| Сонечка, дадада! именно на это я и обратила внимание! видать все дело в этом нюансе.
|
| |
|
|
|
| viruza | Дата: Середа, 19.12.2012, 07:59 | Повідомлення # 25 |
 поцінювач
| Quote (Сонечка) рецепт шоколадного пирога
о, я також палкий прихильник бюджетних пляцків. Дякую
|
| |
|
|
|
| Сонечка | Дата: Середа, 19.12.2012, 08:39 | Повідомлення # 26 |
 аромошукач
| тогда еще рецептик вегетарианской "шубы" Надо: вареный буряк 4-5шт плавленный сырок 2шт чеснок, майонез грецкие орехи Майонез перемешать с натертым на терке чесноком. Орехи измельчить, но не сильно мелко, перемешать с натертым на крупной терке буряком. Выложить буряк и плавленный сырок слоями, перекладывая слои соусом из маойнеза и чеснока. Дать настоятся в холодильнике пару часов Отличное дополнение к блюдам из картофеля и мясным блюдам.
|
| |
|
|
|
| Sobolek | Дата: Субота, 22.12.2012, 21:23 | Повідомлення # 27 |
 аромошукач
| Девочки, а подкиньте рецептик, как правильно запечь в фольге форель?? Купила по случаю не очень большие форельки -1- 1,2 кг. Хочу запечь в духовке на НГ, но чтобы получилось, не хочу "тренироваться" заранее, нет времени!
|
| |
|
|
|
| viruza | Дата: Субота, 22.12.2012, 22:02 | Повідомлення # 28 |
 поцінювач
| Ріжемо форель або лосося,або сьомгу(кого спіймаємо,одним словом) на крупні шматки.Потім щільно промазуємо майонезом ззовні і всередені.Кладемо на фольгу для запікання.Наверх риби кладемо півкільця лимону,нарізану кільцями цибулю,посипаємо зеленню і приправами для риби,солимо.Тепер ретельно завертаємо в фольгу так,щоб зсередини нічого не потрапляло на братванку.Кладемо завернуті шматки на братванку і запихаємо в розігріту заздалегідь духовку.І тепер чекаємо.Хвилин 20-30.Ну а потім беремо горілочки трошки,дістаємо рибку,наливаємо і закушуємо.І смачного!!
|
| |
|
|
|
| Sobolek | Дата: Неділя, 23.12.2012, 15:49 | Повідомлення # 29 |
 аромошукач
| viruza, Дякую, спробую!! Дуже легко. А за 20-30 хвил. риба пропечеться?? Я в Інтернеті вчора шукала рецепти, так час готування складає 50 хв. І цілу почищену рибу спочатку ніч маринують у сметані з кефіром і сіллю, а потім запікають цілу. Ось таке чудо! А про горілочку мені сподобалось... хоча я її на дух не переношу. А ось біле вино до рибки якесь чоловік підбере!
|
| |
|
|
|
| viruza | Дата: Неділя, 23.12.2012, 16:09 | Повідомлення # 30 |
 поцінювач
| Sobolek, зізнаюся, рибу у мене готує Женя, він і наклацав рецепт. Я лише згодом зауважила, що він горілочку приплів
Зараз підказує, щоб Ви не думали маринувати, це не той сорт риби. Жені подобається кусками її готувати, а якщо цілою, то і припускає, що часу більше може знадобитися.
|
| |
|
|
|
| Sobolek | Дата: Неділя, 23.12.2012, 17:22 | Повідомлення # 31 |
 аромошукач
| viruza, Дякую. Маринувати не будемо. Я вважаю що прекрасну рожеву рибку маринувати у білому кефірі, якось фу.. Ще полити соком вичавленого лимону, може бути. Я думаю, що, напевно, коли 31 грудня, збереться чоловік 5 гостей, і рибу ми будемо подавати на гаряче, то ЇЇ з'їдять у любомі вигляді. Це зараз я вибираю що найкраще приготувати (бутерброди, салати, торт) і як подати, а потім ношусь між гостями і кухнею, щоб щось не забути і все подати. Тим більше що гості у нас будуть залишатись ночувати.
|
| |
|
|
|
| Zosia | Дата: П`ятниця, 04.01.2013, 21:12 | Повідомлення # 32 |
 аромошукач
| Простейший рецепт-решение к праздничному застолью - "Конвертики с пожеланиями" из покупного слоеного теста: раскатываете лист, разрезаете на квадраты, края промазываете белком яйца, на центр немного муки и растереть (чтоб точно не слиплось) и листок с пожеланием (можно шуточным), складываем квадратик пополам и склеиваем края, верх конвертика смазываем желтком яйца и посыпаем сахаром (с ванилью, корицей, маком и т.д., ну или солью), в разогретую до 160-180 С духовку примерно на 10 минут (чтоб хорошенько порозовели). Дешево и сердито
|
| |
|
|
|
| Lariko | Дата: Субота, 05.01.2013, 16:50 | Повідомлення # 33 |
 захопився
| Шановні кулінарки, що смачненького з пісних страв ви на Святвечір готуєте?
|
| |
|
| Ці користувачі подякували Lariko за це корисне повідомлення: |
|
|
| viruza | Дата: Субота, 05.01.2013, 18:00 | Повідомлення # 34 |
 поцінювач
| Lariko, незмінними в 12-ти стравах на столі у Святий вечір - 1) кутя, 2) узвар, 3) пісний борщ, 4) венігрет, 5) квашена капуста, 6) пісні голубці (гречка з сирою тертою картоплею, або лише із тертою картоплею), 7) моцька (грибна підлива, як правило із сушених грибів без сметани), 8) вареники з капустою або грибами (як правило, перемішуємо з вареною картоплею), 9) риба жарена, 10) мариновані грибочки (зажарюємо легенько на олії цибульку з морковкою і змішуємо із маринованими грибами); 11) солена риба (оселедець чи червона), 12) хліб.
На наступний день обов'язково пончики з маком, трояндою.
|
| |
|
|
|
| Lariko | Дата: Субота, 05.01.2013, 18:14 | Повідомлення # 35 |
 захопився
| viruza, а пончики з трояндою - це як?
|
| |
|
|
|
| viruza | Дата: Субота, 05.01.2013, 18:26 | Повідомлення # 36 |
 поцінювач
| у нас такий вид троянд називають - "ружа". Виглядає вона ось так
пелюстки троянди перетирають з цукром у макітрі. До речі, така суміш дуже ефективно лікує стоматіти.
|
| |
|
|
|
| Lariko | Дата: Субота, 05.01.2013, 19:02 | Повідомлення # 37 |
 захопився
| Зрозуміла! Таке точно не скуштую, а от голубці з гречкою можно спробувати приготувати, тільки без грибної підливи, бо сушених грибів немає. Та я думаю, якщо потушити з томатом, теж буде непогано.
|
| |
|
|
|
| viruza | Дата: Субота, 05.01.2013, 19:09 | Повідомлення # 38 |
 поцінювач
| Lariko, голубці дуже смачні. Дієтичні - ням-ням!!!
|
| |
|
|
|
| viruza | Дата: Вівторок, 08.01.2013, 07:26 | Повідомлення # 39 |
 поцінювач
| (viruza) мариновані грибочки (зажарюємо легенько на олії цибульку з морковкою і змішуємо із маринованими грибами);
У сестри в неділю випитала остаточний рецепт. 1. Мариновані гриби промиваємо в холодній воді, заливаємо окропом і ще дві хвилини проварюємо. Це дуже добре для тих, хто не переносить маринадів (наприклад, я ) 2. Легенько прожарюємо цибульку з морковкою на олії. 3. З'єднуємо грибочки із цибулькою і морковкою, додаємо перець чорний горошком і перець духм'яний горошком. 4. За бажанням можна додати товчений зубчик часнику.
Смачного!!!
(viruza) моцька (грибна підлива, як правило із сушених грибів без сметани)
Я робила не із сушених грибів, а з морожених печериць (шампіньйонів). 1. Піджарила легенько цибульку і терту морковку. 2. Додала морожені шампіньйони. Додала води стільки, скільки планую зробити підливи. 3. Окремо прижарила муку, розвела її водичкою і розтерла до однорідної маси, щоб не було гульок. 4. Додала до грибів. 5. Сіль, перець, приправи за смаком.
Смачного!!!
|
| |
|
|
|
| Sobolek | Дата: Середа, 09.01.2013, 18:38 | Повідомлення # 40 |
 аромошукач