minixon555, Лиличка, пирог на вид ну очень аппетитный, так что ты явно на себя наговариваешь, что не умеешь красиво украшать! Кастрюльки просто уматные, обожаю такую форму, так что искренне поздравляю с приобретением!
Ці користувачі подякували annaСH за це корисне повідомлення:
Два дні переслідував мене запах зупи з чечевицеюі копченими ковбасками (думала спочатку взяти копчені крильця або бедерця, а потім згадала, що в морозилці НЗ прихований). Взяла рецепт в неті і по ходу приготування довелося реанімувати страву, а відтак технологію буду подавати із своїми правками :)
P.S.: залежався в холодильнику 1 великий помідор і четвертинка больгарського перцю, довелося цей "позор" пристроїти сюди
Технологія приготування:
1. У 2 літри окропу закидаємо 1 корінчик засушеного кореня петрушки, порізану кубіками селеру, порізану кубиками картоплю. Доводимо по кипіння. 2. Промиваємо чечевицю, закидуємо до овочевого бульйону. 3. Попутньо розігріваємо пательню, трохи рослинної олії, потім порізане кубиками компчене сало, обжарюємо, додаємо порізану кубиками цибулю - обжарюємо, додаємо порізану соломкою морквину і знову обжарюємо. 4. Додаємо піджарку до бульйону і варимо його на повільному вогні 30 хвилин. 5. За той час прошпарила помідор, зняла шкірку і порізала кубиками + порізаний кубіками залишок солодкого перцю + порізані крежульцями копчені ковбаски + домашня аджика + приправи = все перемішала і через 30 хвилин відправила у нашу зупку. 6. Після цього 1 ст. ложку запрашки розбавила бульйоном і додала до страви. 7. Через 10 хвилин додала зелень. 8. Доварювала, а точніше томила ще 10 хвилин.
Вихід продукту - 3-3,5 літри. Час на приготування - 1 година.
Вера, а суп с чечевицей и копчеными колбасками по вкусу типа горохового супа с копченостями?! Просто недавно варила такой дома, но считаю, что это больше зимние супы. С чечевицей увы не знакома?!
Ці користувачі подякували Sobolek за це корисне повідомлення:
О, Верочка напомнила, что на Западной Украине принято варить и подавать жидкие супчики, бульоны, в чашках, т.к они жидкие, ими можно запивать пюрешку из картофеля, из разваренного гороха, блинчики с мясом, зрази. Очень люблю "червоний борщ" жидкий, без картофеля, который наливают в чашку или тарелку, и добавляют "вушки" маленькие вареники с грибами! Вкусно!!!
Кстати, вычитала, что в гороховый суп-пюре обязательно замочить горох на 6-8 часов, что растворить пленочку на горохе, которая дает гороховый привкус, если пленочку растворить и промыть, гороховый суп будет приятно пахнуть орехами!
Девочки, правда,открытие для меня ,борщ в чашке! Вера,я подумала ты шутишь!) Очень хочется попробовать борщ с варениками с грибами! И горох,я не замачиваю,только фасоль.Короче ,век живи.век учись! Спасибо!)))
Ці користувачі подякували minixon555 за це корисне повідомлення:
Соболек,могу рассказать о чечевице.Много лет назад,попала к нам американская гуманитарка в виде металической канистры с подсолнечным маслом и двух огромных(если поставить,то мне по пояс были) паков с чечевицей разного цвета .Одна коричневая ,другая зеленоватая.Я тогда понятия не имела,что это!))) Меня ее цвет оттолкнул сразу,о том чтобы сварить и попробовать не было и речи! Отдала сестре собак кормить! А вы попробуйте обязательно! Теперь я ее люблю!
Додано (08.06.2014, 18:19) --------------------------------------------- Верунь,обожаю твой украинский-"на забавах" ))) И с блинчиками хочу борщ тоже!!!)))
Лиля, Вера, спасибо за приятное общение в кулинарном виде, тоже интересно и иногда очень необходимо!! А чечевицу попробую! Знаю, что бобовые полезно употреблять. Но вот моя собака не ела бы ничего из бобовых, горох не ест! Видимо не предназначено! Им косточки и мясо подавай!
viruza, Моя бы тоже ела мясо , но нам в день почти 1 кг еды надо!!! И 30 кг мяса в месяц - много и дорого, хотя наши знакомые кормят своего боксера чистым мясом !!
вже понад 5 років стіл очолює фарширована курочка за таким маминим рецептом:
1. Курку вибираю завжди найбільшу, щоб побільше м*ясця було. Розрізаю як жабу". Кидаю три добрих пучки солі по ребрах і розтираю серединку. Цими ж руками розтираю спинку. Залишаю на 30 хвилин.
2. Змішую перетерті у порошок лавровий листок, духм*яний перець, чорний перець, хмелі-сунелі і куркуму. Цією сумішшю добре розтираю курсу всередині, а потім цими ж руками і спинку. Залишаю на 2 години.
3. Потім на бляшку ("противень") кладу патички з вишні або сливи ( у столичних умовах я не забиваю собі голову цим і їх не використовую), наливаю олії у кількості як для жарки дерунів (близько 100 грам). Фарширую курку (улюблений фарш - гречка з грибами і підсмаженою цибулькою), кладу її спинкою догори, животиком вниз (при бажанні можна обкласти курку картопляними кружельцями). Печеться 1 годину, поки не зазолотиться спинка.
4. Змішую майонез з розтертим часником, змащую цією сумішшю курку і ще на 0,5 години у духовку до повної готовності.
Години для запікання досить таки відносні.
Коли мама надиктовувала рецепт, я жахалася - як це довго. Однак на практиці годин не помічаєш, оскільки руки завжди можна чимось зайняти.
Мене навчили свого часу солити рибу дешево і страшно: кип*ячена холодна вода + дуже багато солі (нагадує ропу). Заливаю рибу і на 3-4 дні для просолки під прес. У такий же спосіб реанімую оселедець, взятий у магазинах чи на ринку недосоленим.
Щодо червоної риби, то солю так: на 1 кг риби змішуємо 2 ст.л солі і 1 ст. л. цукру. Цією сумішшю натираю рибу, в холодильник і вже через пару годин вона готова.
viruza, Верочка, я тоже по такому рецепту раньше солила красную рыбу (сахар + соль). Но однажды недосолила, и пошли мы с "соленой филешкой" в гости, там оказалось - недосолила, пришлось в гостях рыбу досаливать прямо "находу". И мне открыли тайну, что когда солят красную рыбу , ее солят насухо, и сахар не добавляют, т.к. сахар делает рыбу более мягкой, чем надо и у нее становится не такой эстетичной на вид ( она приобретает растрепанность). В итоге - я перестала сама солить семгу, форель! Так красиво посолить как выглядит готовая рыба у меня не получается.
Додано (03.11.2014, 10:48) --------------------------------------------- Сотрудница часто приносит на работу и угощает нас теплым пирогом по ее рецепту. Когда пирог теплый - очень вкусно и нежно!! Пальчики оближешь! Главное - не очень затратно!
Простой и легкий пирог
Необходимо взять - 0,5 л любого кефира 2 яйца, добавить щепотку сахара, около 0,3 чайн. соли. На глаз добавить (около полпачки) сухих дрожжей. Все очень хорошо смешать в красивой мисочке – тесто должно получиться чуть гуще, чем на налистники. Открыть банку консервы –«Сардина». Почистить 2-4 картофелины и порезать тонкими пластинами. Почистить 1-2 луковицы, порезать ее – полукольцами. Форму для выпечки «обласкать» подсолнечным маслом или маргарином. Затем вылить в форму полпорции теста, и хорошо разровнять. Затем разложить очень красиво и старательно, половину порции порезанного картофеля, затем половину порции лука и раздробленную сардину. Теперь в обратном порядке - сардину накрыть слоем лука и остатками картофеля. Положить несколько кусочков сливочного масла, (видимо для сочности) И в конце вылить остатки теста. Красиво разровнять! Выпекать в духовке от 20 до 40 минут ( в зависимости от толщины стенок формы, высоты пирога, и температуры в духовке. Проткнуть деревянной скалочкой, если тесто к ней не липнет- готово! Вкусно! Быстро! Полезно!
Соболек ,"обласкать" форму маслом-это шедевр!!!))) Спасибо,за пирог.Вот только сомнения берут,не будет ли картошка сырая?,Если буду делать,то отварю ее в мундирах)
minixon555, Нет, картошка не будет сырой, но она похрустывает. Это очень пикантно, но надо попробовать именно сделать по рецепту, а потом уже пробовать вносить свои поправки. Я пробовала и по рецепту и с изменениями, все сотрудницы пробуют делать пирог Нины, у всех получается по разному. Кстати, Нина привезла еще из Казахстана рецепт пикантного салата с сырым картофелем, интересно , но мне мешает вкус сырого картофеля...
Нарешті, визріла заготовити соус ткемалі, який є головною складовою "Харчо". Як завжди, обійшовши сторінки вебпростору, обрала два рецепти, які не потребують надзвичайних лягумінів (інгрідієнтів) і є легкими за технологією приготування.
Інгрідієнти:
Синьо-червона алича - 3 кг Зелень кінзи - 4 пучки (в подрібненому вигляді 6 столових ложок) Зелень кропу - 4 пучки (в подрібненому вигляді 6 столових ложок) Гострий червоний перець - 1-3 штуки (я замінила на 1 чайну ложки пекучої паприки) Часник - 1-3 головки залежно від розміру та Ваших уподобань (у мене було 1,5 дуже великих головок, де зубці доводилося розрізати навпіл, а той на третину, щоб пропустити через прес) Коріандр мелений - 3 чайні ложки Цукор - 9 чайних ложок Сіль - 6 чайних ложок
Технологія приготування:
1. Аличу помили, залили водою, поставили на вогонь, довели до кипіння, проварили ~10 хвилин. Розварювати не потрібно. 2. Викнинули на друшлаг, дали зтекти і товкачем пропустили через сито. Рекомендую: рідину відлити в іншу каструлю і зварити кисіль або компот. 3. Утворену масу поставила на вогонь, дадала подрібнену у блендері зелень, пропущений через прес часник, перець, коріандр, сіль, цукор і проварила близько 7-10 хвилин. 4. Розлила гарячий соус по вимитим і висушеним баночкам, закрила кришкою, закутала і дала охолонути.
Час приготування - максимум 30 хвилин. Вихід продукту - ~2 літри
Нарешті, визріла викласти рецепт і фото цьогорічного кулінарного хіта.
Інгрідієнти:
Сир (творог) - 400 грам (я беру козиний, дякую подрузі за регулярну поставку) Кабачки - 600 грам (3 середні, зеленкуваті) Яїчка - 2-3 шт. Мука - 100 грам Зелень кропу - 1 пучок Сіль, чорний мелений перець - до самку
Технологія приготування:
1. Кабачки очищую від шкірки, серцевини і пропускаю через морквяну або бурякову терку (у моєму випадку - використовую комбайн). Відставляю, щоб пустили сік. 2. За цей час розминаю виделкою сир, додаю яїчні жовтки, сіль, перець, переминаю. 3. Додаю до отриманої маси звільнені від соку кабачки, подрібнену зелень кропу, муку і наостанок взбиті білки. Отриманий з кабачків сік (виходить до півстакана) я не виливаю, а випиваю, смачно і дуже корисно для сечового міхура. 4. Викладаю масу в змащену форму і запікаю у мультиварці в режимі "Випічка" протягом 45-50 хвилин. Обов*язково перед тим 5-10 хвилин мультиварку прогріваю. Після приготування даю запіканці ще 5-10 хвилин постояти і викидаю на блюдо.
І в результаті маю ось таку смакоту
Час підготовки до запікання - максимум 15 хвилин (включаючи мойку кабачків та комбайну).
1. Бакалажани повністю очистила твід шкірки, нарізала полосками. Додала дві жмені солі, залишила на 2 години, щоб зійшов гіркий сік. 2. Промила відстояні баклажани у холодній воді, виклала на рушничок, щоб просохли. 3. Розігріла олію (в деяких рецептах рекомендують прожарити щей зубчики часнику, я цього не робила), обжарида баклажани з обох сторін до золотистого кольору. 4. Змішала мед з лимонним соком і прокип*ятила на маленькому вогні протягом 7 хвилин, а потім додала у цю суміш перець, часник, коріандр. Соус готовий. 5. У лотку виклала слоями баклажани з соусом і в холодальник.
P.S: бакалажани після промивання можна відварити проятгом 2 хвилин. Однак, підсмажені більш пікантні.
1. Бакалажани помила, нарізала кружельцями (до 1 см товщиною), пересипала сіллю (2 жмені) і відставила на 2 години, щоб вийшов сік. 2. Через дві години баклажани промила у холодній воді, залила холодною водою, довелап до кипіння і проварила на середньому вогні 5 хвилин, воду зцідила. 3. За цей час перець промила два види перців, очистила від насіння, пропустила через м*ясорубку (на сьогодні у мене це виконує кухонний комбайн). 4. Почистила часник, пропустила через часниковий прес. 5. Змішала перці і часник, додала олію, оцет, сіль, цукор, поставила на вогонь, довела до кипіння. 6. Готовим соусом залила відварені баклажани, довела до кипіння і на середньому вогні проварила ще хвилин 5. 7. Гарячу масу розлила по банках (банки мию харчовою содою (1 ч.ложка на 1 банку), добре промиваю у гарячій воді і просушую), закрила крижками, перевернула, закутала і залишила до вистигання. Зберігаю на кухні, оскільки кладовки немає.
1. Бакалажани помила, нарізала кружельцями (до 1 см товщиною), пересипала сіллю (2 жмені) і відставила на 2 години, щоб вийшов сік. 2. Через дві години баклажани промила у холодній воді, залила холодною водою, довела до кипіння і проварила на середньому вогні 5 хвилин, воду зцідила. 3. За цей час промила два види перців, очистила від насіння, пропустила через м*ясорубку з помідорами (на сьогодні у мене це виконує кухонний комбайн). 4. Почистила часник, пропустила через часниковий прес. 5. Змішала перці, помідори і часник, додала олію, оцет, сіль, цукор, поставила на вогонь, довела до кипіння. 6. Готовим соусом залила відварені баклажани, довела до кипіння і на середньому вогні проварила ще хвилин 5.
На мой день рождения мы с мужем решили пофаршировать щуку, собственноручно.Я хотела купить такую щуку в "Новусе", но нас шокировала правда, что её фаршируют собственным мясом и куриным филе!! Поэтому мы прошлись по просторам Интернета и ... Опробовали рецепт щуки от Аллы Ковальчук , девочки- очень вкусно ! Рецепт нашли на Ютубе.Переписывать рецепт не буду, смотрите там!! Но скажу что через неделю, по просьбе гостей . Мы вновь пофаршировали вторую щуку.
Да, терпения моего бы не хватило, ( и на одну щуку), спасибо моему мужу Саше за его терпение!!! Девочки,рецепт фаршированной щуки от Аллы Ковальчук действительно классный, но уж очень долго его пришлось бы писать....